vanha WESTERLUND

Tämä vanha Westerlund-merkkinen kitara tuli huoltoon kysymyksellä:  ”saisikohan tästä jotain?”  Kaula oli  jo melkein irti, se irrotettiin kokonaan ja liimattiin uudestaan oikeaan kulmaan Nauhoille tehtiin pikahionta ja säädöt katsottiin kohdalleen.  Tälläiset poikittaisrimoitetut pikkukitarat ovat säädettyinä mainioita soittimia akustiseen bluesmeininkiin.  Jos joku pitää Robert Johnsonista niin kannattaa hankkia tämäntyyppinen soitin.

Westerlundin musiikkiliike toimi 50- ja 60-luvuilla Turussa ja Helsingissä. Heillä oli tapana teettää soittimia eri valmistajilla ja liimata oma nimensä lapaan. Ainakin Munkers ja Noso tekivät soittimia Westerlundille. Tämä kitara ei vaikuttanut oikein kummaltakaan, olisikohan hollantilainen Egmond?

Mainokset

~ Kirjoittanut mrtapsa : 21.11.2010.

10 vastausta to “vanha WESTERLUND”

  1. Sain äskettäin vanhemmiltani vanhan Westerlund kitaran, joka on kuulemma tod.näk. vuodelta 1962 (voi olla vanhempikin… uskosin sen olevan Noso, mutta en mene vannomaan). Pirun nätti ilmestys, mutta tuossakin yksilössä näkyy kaula olevan osittain irti (liitoskohdassa rako, johon mahtuu pleku väliin) ja näin ollen tällä hetkellä soittokelvoton…. Kielet ovat niin korkealla, että melkein käsi mahtuu alle. Kuinkahan iso operaatio tuo olisi kunnostaa ja paljonko tulisi kustantamaan?

    • Kaulan kulman muutos (tässä ei yleensä riitä että se liimataan alkuperäiseen kulmaan, vaan liitos pitää muotoilla uusiksi), nauhojen hionta ja säädöt maksaa 450 – 500€

  2. oma westerlundini on kaiketi vuodelta-50.onko kyseisellä kitaralla mitään mainittavaa keräilyarvoa?

  3. yr

  4. Oletko löytänyt westerlundin valmistajan minulla on nylonkielinen westerlund 1/2 kitara jossa samanlailla muotoiltu otelaudan alapää.

  5. Löysin painetun merkin Migma. Ilmeisesti Itäsaksalainen merkki. Kitara on vielä täysin soittokuntoinen kannessa on jokunen halkeama ja lakat huonossa kunnossa. ilmeisesti shellakkaa ku rupeaa irtoilemaa aika helposti. Kitara onkin täyskokoinen eikä 1/2 niinkuin ensin luulin. Mensuuri 62 on vaan olemukseltaan pienehkö.

  6. Ei vaan Lavassa. Takapuolella oli tämä Westerlund merkki ja etupuolella painettuna migma noin puolimilliä syvillä kirjaimilla. Mä voin lähetää kuvat kun kerrot miten.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: