TOKAI EXPLORER

023Tähän Tokai Explorer- kitaraan oli edellinen omistaja poraillut reikiä. Reikien funktio oli jäänyt nykyiselle omistajalle epäselväksi ja niinpä ne päätettiin piilottaa…

042Aluksi reikiin liimattiin puutapit. Sen jälkeen reikien kohdalle kanteen ajettiin jyrsimellä  2mm syvyiset suorareunaiset urat.

028Uriin tehtiin sopivasta mahongista kiilat jotka liimattiin paikoilleen. Vanhat lakat hiottiin rungosta pois. Tässä kuvassa on huokoset täytetty ja kitara odottaa pohjalakkaa.

034Kitara sävytettiin alkuperäisen mukaiseksi, lakattiin ja kiillotettiin. Uudet mahonkipalat katoavat mukavasti kannen muutenkin vaihteleviin syykuvioihin.

Advertisement

~ Kirjoittanut mrtapsa : 07.02.2015.

2 vastausta to “TOKAI EXPLORER”

  1. Loistava blogi, kiitoksia postauksista ja niiden sisältämästä informaatiosta! Olen ajatellut ottaa omaksi projektiksi straton rungon käsittelemisen ns. hand rubbed menetelmällä – osaatko valottaa minkälaisia fillereitä ja värejä/litkuja tarvitsen. Ihanstuin kovasti http://www.wudtone.com sivuston etusivulla olevan 2tone sunburstin ulkonäköön, ja ajattelin yrittää luoda samankaltaista omaan keppiini. Tuossa kuva http://4.bp.blogspot.com/-UAq96-Pl3N8/UMJBk9LpxZI/AAAAAAAAIs0/a9ZwYF93a28/s1600/wudtone+burst+full.jpg – onko ihan kaupan peruslakkoja/maaleja?

    – mp

    • Nuo Wudtonen mömmöt ovat öljy/vahapohjaisia. Vastaavantyyppinen on meillä esim Osmocolor. Mitään fillereitä ei käytetä, muutama ohut kerros öljyvahaa. Tuossa kuvassa on saarnibody. Saarnissa on voimakas syykuvio joka korostuu tuolla menetelmällä. vastaavaa efektiä ei tule esim. lepässä.
      Hyvä vaihtoehto olisi tilata tuolta Wudtonesta suoraan sopivat värit ja harjoitella aluksi johonkin laudankappaleeseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: