lakkapintojen puhdistus ja kiillotus

blog 11.2.2013 024Vanhoihin lakkapintoihin saattaa vähitellen tarttua likaa tms. jota on vaikea puhdistaa. Gibsonin kitaroissa käytetty nitroselluloosapohjainen lakka on erityisen hyvä keräämään tahmakerroksen pintaansa. Tässä on noin kymmenen vuotta vanhan Gibson Firebirdin lakkapinta.

blog 11.2.2013 025Tavallinen kitaranpuhdistusaine, guitarpolish tai vastaava ei auta tässä tapauksessa, pinta on edelleen tahmean himmeä.

blog 11.2.2013 030Monet auton lakkapintojen hoitoon käytetyt aineet soveltuvat myös kitaroille. Viime aikoina olen käyttänyt Autoglymin syväkiiltoa.

blog 11.2.2013 029

Autoglym-käsittelyn jälkeen kaikki pinttymät ovat poistuneet ja pinta kiiltää kuin uutena. Useimmat tämäntyyppiset kiillotusvahat soveltuvat kitaroille, on vain katsottava tarkkaan ettei mukana ole hiovia ainesosia, siis ’Rubbing Compound’ -tyyppiset hiomatahnat eivät sovellu.

Advertisement

~ Kirjoittanut mrtapsa : 12.02.2013.

2 vastausta to “lakkapintojen puhdistus ja kiillotus”

  1. Voiko Auto Glymin Deep Shinea käyttää LP tyyppisen kitaran kiiltävän kaulan luikastamiseen? Nyt kaula tarraa kiinni kämmeneen. Asemia täytyy vaihtaa nostamalla käsi irti kaulasta, liuttaa ei voi. Mten saisin kaulaan satiinipinnan?

    • Kyllä sitä voi hyvin käyttää LP:n tahmakaulaan. Satiinipinnan saa kun hioo kaulan hienolla vesihiomapaperilla tai teräsvillalla himmeäksi, karkeus n. 800 (paperi) tai 000 (villa).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: