Custom Shop ’69 Relic Stratocaster

Tämä uudehko isolapainen ’69 relic Stratocaster tuli perushuoltoon.kaulan liitos

Kuten lähes kaikista Fendereistä, tästäkin sai paremman hiomalla viimeiset nauhat matalammiksi.

Hiotut nauhat kiillotetaan.

Tuon aikakauden Stratocsatereissa käytettiin Schallerin kiristimiä, niin tässäkin. Osa niistä tuntui jäykiltä kierrettäessä.

Kun kiristimen kuori poistetaan, näkyviin tulee kupariliuska joka peittää hammasrattaan.

Kun liuska poistetaan, hammasratas tulee näkyviin. Rattaan kupin reunassa oli pieni määrä vaseliinia, itse hammasratas oli aivan kuiva.  Kunnollinen voitelu poisti ongelman.

Kiristimissä oli toinenkin ongelma, normaalin 10-46 sarjan paksuimmat kielet eivät mahtuneet kiristimen reiästä kuten on tarkoitettu, vaan ne piti laittaa hahloon poikittain.

Ylasatulan urat viilattiin…

…kiillotettiin…

…ja voideltiin teflonilla. Kaularaudan, tallan ja mikrofonien säädöt tehtiin normaalisti.

Custom shopin soittimien työn laatu näyttäisi olevan samanlaista kuin muissakin Fendereissä. Perusongelmia, kuten otelaudan S-profiilia ei ole pyritty korjaamaan. Soundeiltaan tämäkin kitara oli kyllä mitä mainioin.

Summary: Custom Shop instruments share the same basic ”faults” as all Fenders. The quality of the workmanship is that of a typical factory made instrument. Most of them benefit from a fret job and proper setup. The Schaller tuners also may need lubricating.

Advertisement

~ Kirjoittanut mrtapsa : 06.05.2012.

3 vastausta to “Custom Shop ’69 Relic Stratocaster”

  1. Kiitos taas erittäin hyvästä työstä! Hyvän soundin salaisuus on mielestäni mekaanisten säätöjen lisäksi myös hyvä ”Treblebleed” modaus. Tässä yksilössä on RC-yhdistelmä volume potikan rinnalla.

  2. Hei,
    Mitä ainetta tuo tefloniputkilo on ja mistä sitä saa? Itellä on stratossa ongelmia, kun tremolosta kippaa eteen, niin kielet eivät tahdo palautua. Ikäänkuin satula jumittaa kieliä kiinni. Yksittäisten kielien venytys palauttaa vireen kohdilleen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: