teräsnauhojen asennus

Tähän vasenkätiseen Jacksoniin päätettiin asentaa teräsnauhat. Teräsnauhat ovat huomattavasti kestävämpiä kuin tavalliset uushopeanauhat. Niiden asennus on kuitenkin työläämpää materiaalin kovuuden vuoksi.

Vanhat nauhat olivatkin jo aika kuluneet.

Otelaudan kulumat hiottiin pois.Kitaroissa joissa on kielilukko, on tärkeää että otelaudan kaarevuus on sama kuin lukolla. Tässä soittimessa oli Schallerin kielilukko jonka kaarevuus on 12″.

Käytettävä nauha on Jescarin valmistamaa 110-S jumbonauhaa.

Uusi ja vanha.

Teräsnauha on niin kovaa ettei sitä saa pihdeillä poikki. Siksi se on katkaistava Dremeliin kiinnitetyllä pienoislaikalla.

Jacksoneissa ei jätetä nauhan ruotoa näkyviin otelaudan reunaan, siksi siitä poistetaan pieni pätkä  pihdeillä ja viilalla.

Koska teräsnauha ei muotoudu otelaudan kaarevuuden mukaan, on sen kaarevuuden ennen asennusta oltava sama kuin otelaudassa.

Nauhan päiden koloihin sivellään pikaliimakihdytintä.

Kolot täytetään pikaliimalla…

…ja hiotaan tasaiseksi.

Nauhojen päät viimeistellään.Nauhat hiottuna ja kiillotettuna.Kaulan takaosan ohut lakka oli kulunut puhki.

Se hiottiin puhtaaksi ja käsiteltiin kahdella kerroksella Tru-Oilia. Tämä on yksinkertainen ja nopea tapa käsitellä kaulan takaosa.Kerros on hyvin ohut, mutta suojaa kuitenkin puuta lialta ja kosteuselämiseltä.

Summary:

When installing steel frets you have to pre-bend the fretwire to the exact same radius as the fretboard. The fret ends are touched with super glue accelerator, then filled with super glue.

Advertisement

~ Kirjoittanut mrtapsa : 28.04.2012.

4 vastausta to “teräsnauhojen asennus”

 1. Moro! Millä saat nauhat taivutettua oikeaan radiukseen?

 2. Silloin kun nauha on vielä rullalla sitä pystyy kyllä taivuttamaan, vaikka käsin. Jescarin nauha itse asiassa oli hyvin lähellä tuota 12 tuumaa.Sintomsin suorat nauhat täytyy taivuttaa fret benderillä tms.Lyhyitä pätkiä ei sitten enää pysty taivuttamaan mihinkään.

 3. Moi.
  Miten Jacksonin muuttuvaan radius vaikuttaa nauhatöihin? Pitääkö joka nauha mitata ja taivuttaa erikseen? Eikö noihin nauhan päiden piilottamisiin käytetä myös hiomapölyä että väri saadaan samaksi kuin otelaudan väri?

  Blogi on erittäin mielenkiintoista ja hyvää luettavaa.

  • Kyseisessä kitarassa radius muuttui 12 tuumasta 14 tuumaan. Tämä ei vielä haitannut, pääasia on että radius on lähellä oikeaa. Perinteisissä nauhoissahan on edullista jos nauha on selvästi enemmän kaarella kuin otelauta.
   Hiomapöly + liima toimii hyvin nauhan päissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: