kitaran säädöt

Nämä kitaroiden ym. soitinten säätö-ohjeet ovat Gibsonilta 1970-luvulta. 1/64 tuumaa on 0,4 mm, toisin sanoen 3/64 osaa on 1,2 mm,  4/64 on 1,6 mm ja niin edelleen. Jotta kitaran voisi säätää näiden lukemien mukaan, on ensin kaulan oltava säädettynä suoraksi sekä yläsatulan oltava tarpeeksi matala. Myös, ainakin jos pyritään tuohon LP Customin säätöihin, on nauhat hiottava huolellisesti samaan tasoon. Tämän päivän kitaroissa nauhat on asennettu koneellisesti eikä niitä yleensä ole hiottu.Käsitykset sopivasta yläsatulan korkeudesta (first fret action) vaihtelevat jonkin verran eri soitinvalmistajilla ja soitinrakentajilla. Itse pyrin mahdollisimman matalaan yläsatulaan, matalampaan kuin näissä ohjeissa.

Summary: this is a Gibson action chart from the 1970’s.In most of today’s guitars the frets have not been levelled in the factory. In order to get the strings this low the frets must be properly levelled.

Advertisement

~ Kirjoittanut mrtapsa : 22.04.2012.

2 vastausta to “kitaran säädöt”

  1. Luin äskettäin muusikoiden.netistä juttua kitaroiden ja bassojen säätämisestä ja joku siellä sanoi, että mitä matalampi vire niin sitä korkeammalle pitäisi kielet nostaa. Onko tässä perää? Itse käytän bassossa viritystä D G C F ja basso on Fender Jazz Bass (Mexico Standard). Kielisettinä on GHS Boomers 50-115.

  2. Mitä matalampi vire on, sitä löysemmällä kieli on. Löysä kieli värähtelee laajemmin kuin kireämpi, siksi matalissa vireissä voi kieliä joutua nostamaan. Paksummilla kielillä voi myös tätä ongelmaa korjata.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: