Telecaster talla

Telecasterin kolmipalainen talla on aina jonkinasteinen kompromissi hienovireen kannalta.  Kun tämä talla suunniteltiin, kitaroissa käytettiin aina punottua G-kieltä . Nykyään käytetään yleensä punomatonta G-kieltä jolloin epävireisyys saattaa olla jo häiritsevää. Ongelman suuruus riippuu käytetyistä kielista, kielten korkeudesta ja nauhojen leveydestä. Tätä ongelmaa korjaamaan on kehitetty tallapaloja joihin säätöruuvin reikä on porattu vinoon tai joissa tallapalan asento on säädettävä. Jos tällaisia paloja ei ole käytössä voi tallapalojen pituussäätöruuveja taivuttaa, jolloin tallapalat asettuvat vinoon. Ei erityisen kaunista, mutta toimii.

Jos tämä ei riitä, voidaan tallapaloihin viilata kielten kohdalle viisteet jotta saadaan kielen pituus oikeaksi. Viilauksen jälkeen urat on syytä kiilottaa.

Advertisement

~ Kirjoittanut mrtapsa : 05.02.2012.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: