Stratocaster

Turun ja Helsingin yliopistojen musiikkitieteiden laitokset järjestivät marraskuussa 2011  Stratocaster-seminaarin. Tässä  muutamia videoita tuon seminaarin innoittamana.

Fender  Stratocaster tuli markkinoille vuonna 1954. Se on yksi kaikien aikojen tärkeimpiä ja kopioiduimpia soittimia. Stratocasterin vibrakampi eli tremolo antoi kitaristille mahdollisuuden soittaa steelkitaralle tyypillisiä taivutuksia. Tässä videossa  Speedy Haworth esittelee uudenlaisen kitaran ominaisuuksia.

Suomessa lähes tuntematon italialainen Alessandro Alessandroni soitti kitaraosuudet Ennio Morriconen säveltämään elokuvamusiikkiin  Sergio Leonen spagettiwesterneissä. Alessandroni hoiti myös vihellykset ja muut näiden elokuvien musiikissa kuultavat erikoiset äänet.  Samoihin aikoihin samantyyppistä kitarasoundia käytti myös John Barry  James Bond-elokuvissa . Tätä uudenlaista, terävää ja vonkuvaa kitarasoundia kuuli tietysti myös ns. rautalankabändien, kuten the Shadows, soitossa.

Tässä videossa Mark Knopfler kertoo rakkaudestaan  Fender Stratocasteriin.

Kitaran hajottaminen oli kitaristien suosikkiharrastus varsinkin 1970-luvulla. Tässä Richie Blacmore näyttää mallia. Stratocaster on hyvä kitara hajotettavaksi, koska sen rikki saamiseksi pitää todella tehdä töitä. Gibsonin tekemä kitarastahan olisi kaula katkennut jo ensimmäisestä iskusta…

Advertisement

~ Kirjoittanut mrtapsa : 16.11.2011.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: