Les Paul mikrofonien vaihto

Tähän P90-mikrofoneilla varustettuun Gold Top -Les Pauliin haettiin vähän erilaista soundia. Omistaja oli tyytyväinen kaulamikin soundiin mutta tallamikiltä haluttiin tuhdimpaa humbucker-soundia.

Uudeksi tallamikrofoniksi valittiin Alnico II Pro. Samalla päätettiin, että kitarasta tehdään kolmimikrofoninen, vanha tallamikrofoni siirretään keskelle.

Sähköosat on irrotettu. Gibson käyttää nykyään P90-mikrofonien alla metallilevyjä joihin mikrofonit kiinnitetään.

Tallamikrofonin koloa laajennettiin ja keskimikrofonille jyrsittiin kokonaan uusi kolo. Onkalot, jotka  nykyään tehdään Les Paul-kitaroiden runkoihin painon pudottamiseksi, tulivat näkyviin keskimikrofonin aukosta.

Kytkennästä haluttiin tehdä mahdollisimman yksinkertainen ja selkeä. Päädyttiin käyttämään alkuperäistä kolmiasentoista valitsinta valitsemaan talla- ja kaulamikrofonien välillä. Keskimikrofoni kytketään päälle tai pois nostopotentiometrillä. Kuvassa uusi nostopotentiometri yläasennossa, ilman nuppia.

Mikrofoneja testatessa huomattiin, että tallahumbuckerin soundi oli ohut ja hiljainen. Kävi ilmi että Duncanin tehtaalla oli värikoodit menneet sekaisin ja johdot olivat väärässä järjestyksessä. Jotta saatiin mikrofoni toimimaan oikein, piti johdot kytkeä normaalista poikkeavalla tavalla.

Halvemmissa Gibsoneissa kuten tämäkin ei ole minkäänlaista häiriösuojausta potentiometrien kolossa. Jostain täytyy tinkiä jotta saadaan hintaa alaspäin.

Plektrasuojus muotoiltiin uusille mikrofoneille sopivaksi.

Valmis kitara. Käytössä on nyt 6 erilaista mikrofoniyhdistelmää. Kun nostettava potentiometri on alhaalla niin kitara toimii kuten normaali kaksimikrofoninen kitara.  Nostamalla potentiometrin nuppi ylös saadaan keskimikrofoni mukaan .

~ Kirjoittanut mrtapsa : 13.11.2011.

Yksi vastaus to “Les Paul mikrofonien vaihto”

  1. Onpa tosiaa tehty kevennyskolo. Laihtunut Lespa. Kuinka iso tuo onkalo on abaut . Ennen pyrittiin painavaan, mutta se nyt on kai märät puut.
    Ite tein stratoon 12 asentoisen yhdistelmän. Hyviä kuvia. Ja asiaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: