läpi rungon kielitys

Uudehko keksintö on käyttää kitarassa Gibson-tyyppistä tallaa, mutta korvata kielenpidin rungossa kiinni olevilla holkeilla joiden läpi kielet kulkevat.

Näitä on ainakin joissain ESP:n ja Schecterin malleissa. Tämän systeemin huono puoli on se, ettei kielen kulmaa tallan takana pysty säätämään.

Jos kielen kulma tallassa on liian suuri, kieli ottaa kiinni tallan lisäksi myös tallan runkoon. Tämä aiheuttaa helposti vireongelmia, kitara ei pysy vireessä. Tämän ESP HORIZONin tallaan viilattiin pyöristykset niihin kohtiin missä kieli koski tallaan.

Viilattu kohta kiillotettiin…

… ja voideltiin teflonilla. Tallapalojen  ja yläsatulan urat käsiteltiin samalla tavalla. Näiden toimenpiteiden jälkeen kitara pysyi jälleen vireessä kovassakin soitossa.

 

~ Kirjoittanut mrtapsa : 15.10.2011.

Yksi vastaus to “läpi rungon kielitys”

  1. Sattumalta googlettamalla (sähkökitaran rakentaminen) tulin tälle sivustelle. Edelleen sattumalta katsoin mitäs arkistossa on. Ja tässä sitten ratkaisu ongelmaan mitä olen St Blues White Lightning kitarassani ihmetellyt että miksi ei pidä virettä vaikka on laatu kitara virittimineen. Ei kun viilailemaan! KIITOS

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: