Yläsatulan korjaus

Tässä  Tony Iommi SG:ssä oli Gibsonille tyypillinen vika, yläsatula oli liian matala, G-kieli otti kiinni ensimmäiseen nauhaan.  Tällaisessa tapauksessa voidaan joko tehdä uusi satula, korottaa vanhaa tai niinkuin tällä kertaa, tehdä paikka.

Uraa syvennettiin. Koloon sopiva insertti tehtiin mustasta TUSQ- materiaalista. Liimana toimii parhaiten pikaliima.

Insertti hiotaan satulan pinnan tasalle.

Valmis ura viilattuna ja kiillotettuna. Joissain ohjeissa neuvotaan täyttämään liian syvä ura satulan hiontapölyllä ja pikaliimalla. Tämä menetelmä ei ole kovin hyvä, koska syntynyt seos ei ole tarpeeksi kovaa, kieli tarttuu kiinni satulaan eikä pysy enää vireessä. Kun satulaan tehdään insertti, niin kieli lepää kunnollisen materiaalin päällä. Jos satula on vaaleaa materiaalia, kuten luuta, micartaa tms. voidaan inserttimateriaalina käyttää luuta. Itse käytän vanhoista pianonkoskettimista irrotettua norsunluuta.

Advertisement

~ Kirjoittanut mrtapsa : 28.09.2011.

Yksi vastaus to “Yläsatulan korjaus”

  1. Taas hyvä vinkki – kiitos 🙂 !

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: