Vinkuvat mikrofonit

Tässä Gibson Flying V -kitarassa oli ongelmana vinkuvat mikrofonit. Erityisesti takamikrofonista kuului epämiellyttävää korkeaa ujellusta ja vinkumista  kun soitettiin suurella äänenvoimakkuudella ja säröllä. Alkuperäinen Gibson-mikrofoni oli vaihdettu Bareknuckles-mikrofoniin, tämä ei auttanut asiaa. Ainoa häiriösuojaus mikä soittimessa oli, oli pieni pala foliota potentiometrien kohdalla pleksissä.

Kaikki rungon kaviteetit vuorattiin alumiinilla. Myös plektrasuoja päällystettiin. Ylimääräiset maalenkit poistettiin kytkennästä.  Gibsonin mikrofonit ovat yleensä kiertoherkkiä koska niitä ei ole vahattu. Bareknucklesit ovat valmistajan ilmoituksen mukaan vahattuja. Pienintäkään merkkiä vahasta ei kuitenkaan ollut näkyvissä, joten varmuuden vuoksi mikrofoni upotettiin sulatettuun paraffiiniin 20 minuutiksi. Näiden toimenpiteiden jälkeen soitinta testattiin Marshall-vahvistimella, säröllä ja lujaa!  Vinkumisongelma oli hävinnyt. Myös muut häiriöt, sirinät ja surinat, olivat vähentyneet merkittävästi.

~ Kirjoittanut mrtapsa : 21.09.2011.

2 vastausta to “Vinkuvat mikrofonit”

  1. Itselläni on kasauksessa Tele-deluxe, minkä kaviteetit ja pleksin olen vuorannut alumiinilla.. odottelen vielä mikrofoneja ja potikoita saapuvaksi mutta kytkennän koittaessa kannattaako todella laittaa kaikki maat suoraan alumiinivuokraukseen? Näenkö oikein, että tallan maa on kytketty syvennyksen pohjaan nastalla, ja potikat maadottuvat suoraan rungoistaan alumiiniin?
    PS. Kiitokset mainiosta blogista!

    • Moi! Näissä on tietysti aina monta tapaa tehdä, minulla on tapana juottaa tallan maajohto onkalon pohjalla olevaan kupariteipin palaan. Potikat maadoittuvat rungostaan, ne pitää kiristää kunnolla etteivät pääse myöhemmin löystymään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: