Soitinten tyyppivikoja: Fender Custom Shop Relic Stratocaster

Fenderin Custom Shopin reliikkikitarat ovat uusia kitaroita jotka käsitellään niin, että ne näyttävät vanhoilta. Vanhentaminen on tehty tyylikkäästi ja ammattitaidolla, nämä soittimet todella näyttävät siltä kuin ne olisi tehty 50 vuotta sitten.

Tämä noin vuoden vanha kitara tuli säädettäväksi. Soundi oli hyvä, soittotuntuma ei kuitenkaan paras mahdollinen. Aluksi harkittiin nauhojen hiomista, lopulta kuitenkin päädyttiin samantien vaihtamaan nauhat, tehtaalla asennetut Dunlopin 6105-nauhat poistettiin ja tilalle asennettiin  Dunlop 6100 jumbonauhat.

Soittimen vanhentamiseen liittyy mm. tallan happokäsittely. Käsittely saa kyllä  tallan nayttämään vanhalta, mutta sen huonona puolena on että säätöruuvit saattavat ruostua kiinni. Juuri niin oli käynyt tässä kitarassa.

Kiinniruostunutta tallapalan ruuvia kuumennettiin kaasuliekillä jotta ruuvi saatiin irti.

Ala-E-kielen säätövara loppui kesken. Tallapalaa olisi pitänyt saada vielä ainakin 1 mm taaksepäin. Se ei kuitenkaan onnistunut, koska tällöin kieltä ei enää olisi saanut tallapalasta läpi. Tämäntyyppinen vika voitaisiin korjata viilaamalla tallapalaa. Tähän kitaraan se jätettiin ainakin toistaiseksi tekemättä.

Kauniisti vanhennetut virityskoneistot.

Fenderin kitaroiden säätö-ohjeet löytyvät Fenderin sivuilta. Tyypillistä Fenderiä ei kuitenkaan pysty säätämään niin kevyeksi kuin ohjeet neuvovat, tämä pätee myös Custom Shopin soittimiin. Huolellisella ja ammattitaitoisella nauhojen hionnalla ja säädöllä näistäkin saa kuitenkin juuri niin kevytsoittoisen kuin haluaa.

 

 

 

~ Kirjoittanut mrtapsa : 09.09.2011.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: