rahisevat potentiometrit

Jos kitaran tai basson voimakkuus- tai sävynsäätöpotentiometreissa on häiriöitä, rahinaa tai muuta sellaista, se saattaa johtua pölystä ja liasta niiden sisällä.  PRF-puhdistusaineella  nämä oireet useinkin poistuvat.  Ainetta suihkutetaan potentiometrin sisälle kyljessä olevasta aukosta ja  nuppia pyöritetään muutamia kertoja voimakkaasti. Mikrofoninvalitsimessa esiintyvät häiriötkin usein poistuvat tällä: ainetta suihkutetaan kytkimeen  ja vipua heilutetaan nopeasti edestakaisin muutamia kymmeniä kertoja, näin kontakteissa olevat hapettumat poistuvat ja kytkin toimii taas. Jos käsittely ei auta, on komponentti vaihdettava. CRC:tä, WD40:tä tai sen tyyppisiä aineita ei pidä elektroniikkakomponentteihin käyttää, ne auttavat kyllä hetken, mutta niissä oleva rasva kerää vähitellen pölyä ja tilanne pahenee myöhemmin entisestään.

PRF 7-78 toimii myös esimerkiksi tarrojen irroittamisessa erilaisilta pinnoilta. Hyvää stuffia!

Advertisement

~ Kirjoittanut mrtapsa : 06.03.2011.

Yksi vastaus to “rahisevat potentiometrit”

  1. Loistava ohje; jo vuosia vaivannut vika omassa kakkoskitarassani on nyt pois eli volyme-nappi toimii jälleen kuten pitääkin. Isot kiitokset vinkistä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: