Soitinten tyyppivikoja: EPIPHONE

Epiphone Les Paul-kopiot ovat monelta osin aivan esikuvansa Gibsonin veroisia. Käytetyt puut ovat asiallisia, pintakäsittely on yleisesti ottaen tehty paremmin kuin alkuperäisissä. Myös virityskoneisto toimii niinkuin pitääkin.

Sen sijaan Epiphonen käyttämä muovinen yläsatula on ainakin tietyissä malleissa huono. Kielet tarttuvat siihen kiinni ja menevät soittaessa ylävireeseen, näin tapahtuu erityisesti G- ja H-kielillä. Satulan uria voi kiillottaa ja laittaa niihin teflon- tai grafiittiliukastetta, paras vaihtoehto on kuitenkin tehdä uusi yläsatula liukkaammasta materiaalista.

Toinen kohta, missä on liikaa kitkaa, on talla. Tallapalojen metalli on liian pehmeää, lisäksi urat on muotoiltu liian syviksi ja teräviksi. Jos on ongelmia vireessä pysymisen kanssa, niin tallapalat kannattaa vaihtaa esim. Graph Techin paloihin, tai vaihtaa koko talla parempaan.

Advertisement

~ Kirjoittanut mrtapsa : 05.03.2011.

2 vastausta to “Soitinten tyyppivikoja: EPIPHONE”

  1. minulla on juuri kyseinen ongelma. ylä e ei soi kunnolla vaan särisee tai dumppaantuu. intutio on aika kohdallaan mutta olen joutunut nostamaan satulaa kierroksen ylemmäs ja nyt se ei ole enää kohdallaan. ostin juuri uuden kyseisen epiphonen, näitä uusia joissa on mikkien kelojen puolittajat ja aluksi ajattelin sen johtuvan tehtaan kielistä. mutta vaihdoin elixirin nanowebit siihen eikä tahdo pysyä vireessä millään ylimmät kielet. vanhassa epiphonessani (halvemmassa) pysyi kielet vireessä jo toisena päivänä, vaikka todella vingutti ja venytti. mitä kannattaisi tehdä ja osaatko kertoa onko se kallista jos tallan vaihto/säätö korjaisi asian? vain kaksi ylintä kieltä menee epävireeseen jo puolen tunnin soittamisen jälkeen tai seistessä kolmessa päivässä. vanhassa epiphonessa ei tälläista saanut tapahtumaan tarkoituksellakaan. takuu on kyllä voimassa, mutta voinko luottaa fazer musiikkiin, että he hoitavat sen tunnollisesti kuntoon ja nopeasti. ei voi olla kuukautta soittamatta. kiitos. Marko.

    • Parasta olisi viedä soitin jollekin osaavalle soitinkorjaajalle. Jos tämä ei ole mahdollista niin musiikkiliikkeiden myyjätkin usein osaavat tehdä perussäätöjä, se ei kuitenkaan ole heidän ammattinsa.
      Todennäköisesti yläsatulan urat ovat liian tiukat ja niitä pitäisi hieman laajentaa ja kiillottaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: