LANDOLA V-64

Vanha Landola 60- ja 70-lukujen taitteesta oli pääsyt huonoon kuntoon. Kaulan kulma oli alusta pitäen ollut virheellinen, lisäksi vuosien varrella soitin oli kulut ja kauhtunut. Kielet olivat liian korkealla, onneksi myös talla oli todella paksu, joten sitä voitiin ohentaa ja saada näin kielet sopivalle korkeudelle. Alkuperäinen puinen säädettävä alasatula säilytettiin, vain säätöruuvit otettiin pois ja satulasta tehtiin kiinteä. Alkuperäisen muovisen kitisevän ja nitisevän yläsatulan tilalle tehtiin uusi luusatula.  Nauhat hiottiin ja lakkapinnassa olleita kolhuja ja kulumia paikkailtiin. Virityskoneisto vaihdettiin uusiin, mutta vintage-henkisiin van Gent -koneistoihin, myös tallanastat uusittiin. Kun kielet oli saatu tarpeeksi alas, myös vire tuli aivan riittävän hyväksi. Vanhoissa Landoloissa on oma persoonallinen, miellyttävän pehmeä soundinsa!

Advertisement

~ Kirjoittanut mrtapsa : 13.02.2011.

6 vastausta to “LANDOLA V-64”

  1. Hienoa työtä! Mitä on Landolan kaulan säätömutterin koko? Pitäisi saada kielet hieman alemmaksi, 12 nauhan kohdalla jo melkein 6 mm joten ei tule olemaan helppoa…

  2. Minulla hieman uudempi, oliskohan ollut 80 luvun alusta muistaakseni (tarra lähtenyt näköjään irti). Siinä oli ainakin tuo 6 mm liian pieni. Toisaalta en saanut tavallista 8 mm hylsyä sinne mahtumaan kun tuo kolo on niin pieni että se kertakaikkisesti ei vaan mahdu siihen tuo hylsy. Näyttää löytyvän sekä 7 että 8 mm hylsyt myös (plus 6.3 jne) joten pitäisi vaan tietää että minkä kokoinen tuo pitäisi olla ennen kuin tilaa…

  3. No niin, selvisi. Pääsin pienellä 7 mm kiinteällä rengasavaimella testaamaan ja se on oikea koko. Tuossa kitarassa näköjään yksisuuntainen ”trussrod”, eli kiristämällä suoristetaan kaulaa. No, en ainakaan ensimmäisellä testauksella saanut vielä paljon suoremmaksi, mutta hieman sinnepäin kuitenkin. Kun laitan nuo uudet kielet niin kokeilen vielä saada hieman paremmaksi.

  4. Moi! Missä kyseinen kitara on korjattu ja missä se sijaitsee nykyään? Onko myyty ja miillaisella hinnalla? Missä hinnoissa v-64 mallin landola pyörii?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: