HYÖDYLLINEN KYTKENTÄ

Stratocasterin tyypillinen ongelma on liian kireäsoundinen tallamikrofoni. Usein se korjataan vaihtamalla tallamikrofoniksi tuhdimpisoundinen humbuckeri, esim Little ’59 tai vastaava. On kuitenkin muitakin tapoja muokata soundia kuin vaihtaa mikrofoni. Helppo tapa tuoda lisää lämpöä tallamikrofonin soundiin ja monipuolistaa soundivalikoimaa on muuttaa  kytkentää niin, että kolmas potikka (potentiometri)  on ns. ”add neck” -potikka. Tässä voidaan käyttää Fenderin NO-LOAD- potikkaa tai aivan tavallista 250K potikkaa hieman modifioituna.

NO-LOAD potikka asennettuna. Kaulamikrofonin signaali ohjataan potentiometrin keskimmäiseen korvaan, ja reunimmaisesta takaisin kytkimelle.

Ulospäin kytkentä näyttää tältä, eli täysin originaalilta. Käytössä on nyt kaksi uutta, käyttäkelpoista soundia, eli kaula – ja tallamikrofonit yhdessä, ja kaikki kolme mikrofonia yhtä aikaa. Lisäksi, kun kaulamikrofonin  mukaantuonti toteutetaan potikalla eikä kytkimellä, saada efekti portaattomaksi, ts. kaulamikrofonia voi säätää mukaan sen verran kuin halutaan.

Potikoiden järjestys on nyt  siis: MASTER VOLUME, MASTER TONE, ADD NECK.

~ Kirjoittanut mrtapsa : 29.01.2011.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: