TELECASTER tallapalat

Sillon kun TELECASTER keksittiin, kielten paksuudet olivat tyypillisesti luokkaa 013 – 056 eli HYVIN PAKSUT, ja G-kieli oli punottu. Näin paksut kielet ovat hyvin anteeksiantavia hienovireen kannalta,  kolmella tallapalalla saatiin soitin aivan riittävän hyvin hienovireeseen. Nykyillä 010 – 046  -paksuisilla kielillä kitaraa ei saa kovin hyvin hienovireeseen kolmella tallapalalla. Tämä johtuu siitä, että ohuemmat kielet ovat löysemmällä kuin paksut, ja mitä löysempi kieli on, niin sitä herkempi se on kaikenlaisille vireeseen vaikuttaville asioille.

Jos ei halua vaihtaa kitaraansa tallaa jossa on kuusi tallapalaa, vaan haluaa säilyttää alkuperäisen vintage-ulkonäön ja alkuperäisten tallapalojen soundin, niin voi vaihtaa TELEensä tallapalat, joissa reiät on porattu vinoon. Kuten kuvasta näkyy, tallapalat asettuvat vinoon jolloin hienovire on mahdollista saada hyvin lähelle oikeaa.

Advertisement

~ Kirjoittanut mrtapsa : 26.09.2010.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: