Munkers orkesterikitara

Tämä MUNKERS-orkesterikitara vuodelta 1948  kävi pikasäädössä (sarjanumero on 3758) . Kunnostin tämän kitaran n. 15 vuotta sitten. Kitara oli löytynyt taloyhtiön roskalaatikosta. Kansi oli aivan palasina ja muutenkin soitin oli todella huonossa kunnossa. Kannen palaset liimattiin tuolloin yhteen, kansi sävytettiin ja lakattiin nitroselluloosalakalla. Kaula liimattiin uudestaan oikeaan kulmaan ja nauhat vaihdettiin. Soittimen ilmeisesti alkuperäinen tanskalainen WALCHRIS-mikrofoni vahattiin. Soittimen nykyinen omistaja on kierron estämiseksi laittanut kitaran sisälle vaahtomuovia ja teipannut ääniaukot umpeen.

Todellinen Vintage-kaunotar!

~ Kirjoittanut mrtapsa : 12.09.2010.

2 vastausta to “Munkers orkesterikitara”

  1. Terve ja kitokset mainioista sivuistasi! Tuo Walchris – mikrofoni on todellinen aarre, sehän on tehty käämimällä kuparilanka vyyhdeksi ja asentamalla tämän keskelle alnicomagneetti (niin, että jompikumpi magneettisita navoista on ylöspäin – ei sivuille..) Mikrofoni on erittäin tatsiherkkä, dynaaminen ja kaunissointinen. Olen itse joskus tehnyt vastaavia dobroon tarkoitettuja mikrofoneja ( kromatussa kotelossa, sarjanumeroin varustettuina) – silloin kun niitä ei vielä kaupan ollut…

    Korjaan ja käämin mikrofoneja satunnaisesti vieläkin…( 044 5841619 HKI)

    Terveisin: Tapio Peltonen ( yksi kitarapajaa perustaneista..)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: