GIBSON satulan vaihto

Tyypillinen ongelma GIBSONIN sähkökitaroissa on se, etteivät ne pysy vireessä. Tämä johtuu liian jyrkästä lapakulmasta ja siitä, ettei kielen linja mene suoraan satulan yli vaan kääntyy sivullepäin. Ongelma saadaan yleensä korjattua vaihtamalla yläsatula liukkaampaan materiaaliin. SLIPSTONE on osoittautunut hyväksi, se on erittäin liukas eikä vaikuta soundiin huonontavasti. Tässä on työn alla GIBSON FLYIN’ V. Gibsonin tehtaalla satula asennetaan ennen lakkausta, joten satulaa irrottaessa on oltava tarkkana, ettei lakka lohkeile. Satulan päädyssä olevaa lakkaa lämmitetään kuumailmapuhaltimella, jonka jälkeen leikataan terävällä veitsellä satulan reunoja pitkin. Kuten kuvasta näkyy, niin värillinen lakka ulottuu osittain satulan päälle.

Hienohampaisella sahalla leikataan satulan reunaa pitkin.

Satula irrotetaan varovasti naputtelemalla.

SLIPSTONE -aihio paikallaan ja alustavasti muotoiltuna.

Urien paikat merkataan ja viilataan satulaviiloilla.

Viilauksen jälkeen urat kiillotetaan.

Valmiit urat.

~ Kirjoittanut mrtapsa : 12.09.2010.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: