Fender Jaguar maalaus
Tämä Fender Jaguar vuodelta 1964 tuli maalattavaksi. Jossain vaiheessa runko oli uudelleen maalattu, nyt oli tarkoitus palauttaa alkuperäinen väri.
Runko puhtaaksi hiottuna.
Ja takaa. Kitarasta oli ilmeisesti alunperin pitänyt tulla sunburst, koska runko oli petsattu keltaiseksi. Kaulan kiinnityslevyn kohdalta ei oltu petsattu.
Kaulassa oli kiinni muovinpala jonka tarkoitus on muuttaa kaulan kulmaa.
Joulukuu vuonna 1964. Lisää tietoa kaulapäiväyksistä:
http://www.vintagerocker.com/fender/neck_dates.html
Pohjalakka ruiskutettuna. Tässäkin kuvassa näkee miten petsiä oli säästetty, reunat ja pleksin alle jäävä osa oli alunperin jätetty petsaamatta.
Pohjalakka hiottuna.
Hopeamaali ruiskutettuna. (Pitäisiköhän ikkuna pestä?)
Hopeamaalin päälle ruiskutettiin punainen Candy Apple-petsi.
Väreinä käytettiin Turun Parcolorista hankittuja House of Kolor -värejä.
Värin päälle ruiskutettiin n. 15 kerrosta Tikkurilan Dicco -nitroselluloosalakkaa. Kahden viikon jälkeen pinta oli valmis hiottavaksi ja kiillotettavaksi.
Hionnassa käytettiin vesihiomapapereita 800, 1200, 1500 ja 2000 jonka jälkeen kitara kiillotettiin kiillotuskoneella käyttäen Menzerna -kiillotustahnaa.
Valmis kitara. Parempi kuin pussillinen uusia.
hyvän värinen!!itselläkin tarkoitus maalata kitara oliko tuolla hopealla tarkoitus tuoda pinta sävy esiin ja pohja lakalla estetty maalin imevyys.
Pohjalakalla saadaan pinta sileäksi. Hopea (tai pronssi) kuultaa punaisen petsin läpi.
Hienoa. Millainen pohjalakan tulisi olla ja kuinka monta kerrosta sitä on? Kuinka monta kerrosta tuota Apple Red’iä tuli pintaan?
Pohjalakka on samaa lakkaa kuin pintalakkakin. Lakkaa pitää olla niin paljon että sen saa hiottua sileäksi niin ettei se mene puhki (n. 6-10 kerrosta). Punaista petsiä laitetaan 1-3 kerrosta (riippuen värin voimakkuudesta), niin, että saadaan tasainen väri ja haluttu tummuusaste.
Ok.. Kiitos paljon. Nyt eikun vain yrittämään ja katsomaan tuleeko kalliit polttopuut vain onnistuuko homma.. 😉
Fenderin kaulakoodissa ei valmistuspvm tule ilmi, ensimmäinen numero on kaulan malli. Koodi vaihtui pariinkin otteeseen, siksi numeroita on epälooginen määrä, mutta ajoituksen osalta kaikki kaulat ovat samalla viivalla – kuukausi-vuosi. viimeinen kirjain taas viittaa kaulan paksuuteen. http://www.vintagerocker.com/fender/neck_dates.html