Vintage DIA

Tämä kaunotar tuli 40-vuotishuoltoon.  Kyseessä on japanilainen Dia-kitara 70-luvun alusta.

Kitara oli ollut pitkään soittamatta (koska sillä ei oikein voinut soittaa). Kaularaudan säätömutteri oli mennyt aivan pyöreäksi, kiristimen nuppi puuttui, mikinvalitsin ei toiminut, potikat rahisivat, nauhoissa oli epätasaisuuksia,vibra ei toiminut…

Kaularaudan mutteri saatiin vaihdettua, kiristimeen löytyi melkein samanlainen nuppi, sähköpuoli saatiin toimimaan puhdistamalla. Jos potikat ja kytkimet ovat pitkään käyttämättä niin ne alkaavat rahista. Potikoihin ja kytkimeen suihkutettiin Contact Cleaneria ja liikuteltiin niitä edestakaisin kunnes hapettumat ja pölyt olivat poistuneet. Muutama koholla ollut nauha viilattiin jonka jälken tehtiin muut tarvittavat säädöt. Vibratallan irronneet ruuvit kiinnitettiin takaisin.  Mikeissä oli terve soundi, käämit tosin olivat aika löysällä. Ne voidaan vielä tarvittaessa vahata. Kaula oli kuitenkin suora, eli tatsi saatiin hyväksi ilman suurempia toimenpiteitä.

Kitarassa on lyhyt skaala, 600 mm (23,6″), vielä lyhyempi kuin esin Fender Jaguarissa.

Kaikenkaikkiaan mainio kitara, surf-kitaroiden aatelia!

~ Kirjoittanut mrtapsa : 02.04.2010.

3 vastausta to “Vintage DIA”

  1. Minulla on samanlainen kitara, jonka olen halunnut kunnostaa. Onko kitaroiden kunnostus kuinka tyyristä touhua? Omassa Dia:ssa puuttuu virytys koneiston osia.Mikiestä ja muusta en osaa sanoa kuinka huonossa kunnossa ovat. Itse en osaa kunnostaa kitaroita enkä tiedä kuinka kannattavaa on kunnostaa halppis kitara….

    • Kunnostuksen hinta on todennäköisesti jossain 100€ ja 300€ välillä. Itse pidän kovasti näistä vanhoista ”halppis”kitaroista.

  2. Heips, tuota kyseistä skittaa ei taida paljon tulla vastaan? Sain samanmoisen (vaikkakin lapa oli muistaakseni musta ja logo ainakin oli semmoinen ”kiemurainen) 10-vuotislahjaksi ’86 ja menin tyhmänä myymään sen kaverille joka sahas siitä ihme hevikepin. Jos tuollainen löytyisi niin ostaisin heti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: